Home -

Wielen voor meubelhondjes

Wielen voor meubelhondjes en meubelrollers

Bekijk direct alle transport wielen voor karren en rollers
Bekijk hier onze meubelrollers

wielen voor meubel rollers en meubelhondjes

Om het vervoeren van zware meubelstukken, zoals een bank of kast, makkelijker te maken, kan het gebruik van een meubelhondje raadzaam zijn. Een meubelhondje wordt onder meer vaak gebruikt tijdens een verhuizing of verbouwing.

Helaas is niet ieder meubelhondje van voldoende kwaliteit, om de zware voorwerpen te verplaatsen. Als gevolg hiervan breekt een zwenkwiel van zo’n meubelhondje, komt het wiel vast te zitten, enzovoorts. In dit artikel vertellen we u meer over de werking van een meubelhondje en geschikte zwenkwielen voor dit hulpmiddel.

Toepassing van een meubelhondje

Zoals reeds beschreven werd, wordt een meubelhondje voornamelijk gebruikt als handig hulpmiddel voor het vervoeren van zware en onhandelbare voorwerpen. Het verrijden van een kast is immers veel makkelijker dan het tillen hiervan! Onder het meubelhondje worden vaak vier zwenkwielen gebruikt, die doorgaans zeer wendbaar zijn.

Dit maakt het vervoer van zware voorwerpen op een meubelhondje des te makkelijker. De kwaliteit van de zwenkwielen onder een meubelhondje is echter niet altijd van een hoge kwaliteit. De wielen kunnen bijvoorbeeld breken of weigeren, waardoor u het zware voorwerp alsnog moet tillen.
 
In ons assortiment bieden wij verschillende zwenkwielen die uitermate geschikt zijn voor het gebruik onder een meubelhondje. Met deze zwenkwielen wordt het vervoeren van zware voorwerpen op verschillende ondergronden zeer eenvoudig.

Zwenkwiel met een diameter van 100 millimeter

Het meest gebruikte zwenkwiel onder een meubelhondje is een zwenkwiel 100 millimeter diameter. Dit doorsnee zwenkwiel is eenvoudig onder het meubelhondje te monteren en kan op verschillende ondergronden gebruikt worden.

Door de duurzame materialen die gebruikt worden bij de productie van deze zwenkwielen, zal het wiel een lange tijd meegaan. Het fijne aan dit type zwenkwiel is de relatief zachte band, die grove beschadigingen aan de ondergrond tegengaat. Met dit type zwenkwiel kunt u een gewicht tot maximaal 70 kilogram moeiteloos verplaatsen.

Een geschikt zwenkwiel voor buiten of betonnen vloeren

meubelroller wielenWanneer u het meubelhondje voornamelijk buiten of op een betonnen vloer wilt gebruiken, is het raadzaam om voor een nylon wiel met een diameter van 100 millimeter te kiezen. Bekijk eens zwenkwiel rubber 100 mm. De rubber band van dit type zwenkwiel is wat sterker en harder dan het doorsnee zwenkwiel wat we net bespraken.

Het wiel zal niet snel slijten en kan eenvoudig worden schoongemaakt na gebruik.

Speciale zwenkwielen voor in huis

Naast de zwenkwielen van nylon voor het gebruik buiten uw woning, zijn er ook zwenkwielen die speciaal bedoeld zijn voor in huis. Met een kras- en streepvrij zwenkwiel met een diameter van 75 millimeter kunt u meubels heel eenvoudig over uw dure vloer verplaatsen, zonder bang te hoeven zijn voor beschadigingen.

Dit type zwenkwiel komt onder meer goed van pas op een parket- of laminaatvloer, waarbij de kans op krassen normaliter groot is. Dit zwenkwiel beschikt over een zachte TPR-band, waardoor strepen en krassen voorkomen worden.

Meer informatie over zwenkwielen onder meubelhondjes?

Meer weten over het gebruik van zwenkwielen onder uw meubelhondje? Of bent u benieuwd naar andere verschillen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken!

Offerte of advies over deze wielen voor meubelrollers?

advies Wielen voor meubelhondjes

      05-01-2015 14:36     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

betaalmogelijkheden
  • Professionele kwaliteit, jarenlang rolcomfort
  • Minimaal 2 jaar garantie
  • Gratis bij u bezorgd v.a. 50.- anders 5.99
  • 60 dagen bedenktijd, ook zakelijk
  • Niet goed? Geld terug!