Niet goed? Geld terug
Professionele kwaliteit, jarenlang rolcomfort
100 dagen bedenktijd, ook zakelijk
Home -

Alles op rolletjes op de werkvloer

Alles op rolletjes op de werkvloer

Alles op rolletjes met transportrollers.

Alles op rolletjes is al jarenlang onze slogan. Dit is letterlijk en figuurlijk. Bekijk dit artikel voor informatie en tips over transportdolly's of ga direct naar de transportrollers.

Welk type roller is gewenst?

Een roller of zo genoemd een dolly kan u het werk veel eenvoudiger maken. Ergonomisch gezien is het altijd een flinke vooruitgang om gebruik te maken van een transportroller. Arbo technisch gezien, maar ook een besparing van tijd moet niet vergeten worden. Wel is het van belang om te kiezen voor het juiste type.

transport roller kopen
De keuze zal moeten gemaakt worden in de volgende mogelijkheden van de dolly.

De afmeting: Afhankelijk van wat u wilt vervoeren is de afmeting te bepalen. Denk hierbij aan kratten en bakken die exact te verkrijgen zijn op maat van de bakken of krattenroller.

Het gewicht: Maak een schatting van het maximale gewicht en bepaal daarbij het maximale draagvermogen.

Type ondergrond: Een hele belangrijke schakel is de ondergrond waarover gereden moet worden. Hier is veel keuze in. Doorgaans zijn er harde en zachte wielen. Harde wielen veroorzaken meer geluid en trillingen ten op zichtte van de zachte varianten. Daarbij is er per wiel een keuze in 80 mm, 100 mm en 125 mm met daarin een type met of zonder rem.

Transportroller voor bakken.

Rollers voor bakken zijn deel op te sluiten. In een type past er een bak van formaat en een ander type is geschikt voor 2 bakken naast elkaar. Dit allemaal binnen de Euronorm.

Transportrollers voor kratten.

Net als bij de bakkenwagens is er voor kratten dezelfde maat gehanteerd. Een roller voor een krat en een om twee kratten naast elkaar te plaatsen.

Gevaarlijke of bijtende stoffen?

Als laatste een tip voor het gebruik in bovenstaande gevaarlijke stoffen. Hierbij is het meest belangrijke om wielen aan te houden die hiervoor gemaakt zijn. Dit zijn doorgaans wielen van het materiaal PP.

advies voor transportroller
      27-05-2016 14:47     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

betaalmogelijkheden
  • Professionele kwaliteit, jarenlang rolcomfort
  • Altijd minimaal 2 jaar garantie
  • Gratis bij u bezorgd v.a. 50.- anders 5.99
  • 60 dagen bedenktijd, ook zakelijk
  • Niet goed? Geld terug
Spacer