Home -

Bureaustoel wielen bestellen (Handleiding & video's)

Het vervangen van bureaustoelwielen kan erg ingewikkeld zijn. Maar voor u geen nood, binnen enkele minuten leest u alle informatie over deze wielen. Een hoog rolcomfort  van uw bureaustoel is belangrijk en dit behaald u op deze manier alleen met het juiste bureaustoel wiel.

Direct wielen nodig? Check alle wielen voor bureaustoelen

Video bureaustoel wielen demonteren, bestellen en vervangen.

Onder deze video staat meer belangrijke informatie over wielen voor bureaustoelen.

Bureaustoel wiel handleiding

In dit artikel komt alle informatie die u nodig heeft met betrekking tot wielen. Ieder facet wat van belang is om tot juiste wielen voor uw bureaustoel te komen wordt er vernoemd. Vragen als hoe bureaustoel wielen kopen of vervangen en hoe bureaustoelwieltjes monteren worden allemaal beantwoord.

Bevestigingen – Hoe zit het wiel vast

De bevestiging is een van de drie belangrijkste schakels om tot een juist wiel te komen. Welke bevestiging uw bureaustoel heeft kunt u zo achterhalen. Daar leest u zo meer over.

De meest voorkomende wiel bevestiging voor bureau en kantoorstoelen zijn:

Welke bevestiging heeft mijn bureau stoelwiel?set bureuastoelwielenDit kunnen we achterhalen door de volgende 5 stappen uit te voeren.

1. Plaats een beschermkleed op een tafel of op de grond.

2. Keer de bureaustoel om

3. Verwijder de wielen uit uw kantoorstoel, trek het wiel inclusief de stift uit de stoel
Soms blijft de stift zitten en trekt u alleen het wiel eraf. Kruipolie of wd 40 tussen de stoel en de stift kunnen dan helpen want de stift moet eruit.

4. Meet de breedte van de stift, dit is preciezie werk en kan het beste gemeten worden met eens schuifmaat. We meten de breedte van het gedeelte van de stift welke in de stoel gaat.

5. Doorgaans is dit 10 mm of 11 mm breed. De lengte maat is minder van belang. Veel voorkomende stift maten zijn:

Veel voorkomende bureaustoel stift maten

 • 10 mm x 20 mm
 • 10 mm x 34 mm
 • 11 mm x 20 mm
 • 11 mm x 22 mm

Zit er een schroefdraad of draadeind welke de stoel in gaat? Dan is het bijna altijd M8 of M10 draadeind of schroefdraad.

Zoals u kunt zien zit er weinig verschil in maatvoering per bevestiging maar moet het wel precies passend zijn.

Bekijk de video met enkele verschillende soorten en type bureaustoel wieltjes

Ontdek enkele voorbeelden van bureaustoel wieltjes in deze korte video. Los te verkrijgen en universeel inzetbaar.

Harde wielen en zachte wielen voor bureau en kantoorstoelen

Na de juist bevestiging is het soort erg belangrijk. Ook hier is veel onduidelijkheid over maar eenvoudig na te gaan.

Een gegeven wat makkelijk te onthouden is. Ieder hard bureaustoel wiel is voor zachte vloeren als tapijt en vloerbedekking. Bekijk hier wielen voor het gebruik op tapijt en vloerbedekking

Ieder zacht of soft wiel is geschikt voor alle andere vloeren. Wat zijn zachte / soft wielen? Bij deze wieltjes is het loopvlak semi zacht. Hierbij is het licht flexible en voelt het voor de hand hard aan. Met de nagel of iets als een spijker is het loopvlak iets in te drukken. Hier onder ziet u een overzicht met de meest voorkomende vloersoorten en de geschikte wielen. Bekijk hier het overzicht voor vloeren als laminaat, parket of bijvoorbeeld pvc

Hard bureaustoel wiel geschikt voor de volgende vloeren

 • Tapijt
 • Vloerbedekking
 • Vloerkleden

Zacht / soft bureaustoel wiel geschikt voor onder andere de volgende vloeren.

 • Laminaat
 • Parket
 • Tapijt
 • Zeil
 • Houten vloer
 • Plavuizen
 • Linoleum
 • Marmoleum
 • Gietvloer
 • PVC vloer
 • Vinyl
 • Grindvloer (glad)
 • Marmer
 • Gladde betonvloer
 • Afwerkvloer

Type materialen loopvlak

bevestigingen bureaustoelwieltje

Rubberen bureaustoel wiel, pur loopvlak en pu bureaustoel wielen dat zijn wel vaak de materialen waarmee gewerkt is om het loopvlak zacht te krijgen. De eigenschappen van deze wieltjes zijn dan ook oersterk. Streepvrij en geluid reducerend. Het is immers wel zo prettig werken als uw bureaustoelen niet veel geluid veroorzaakt en geen strepen achterlaat op uw vloer.

Hoogte van de wielen voor bureaustoelen

De meest voor komende wiel maten zijn 50 mm en 60 mm. Daarbij rolt een wiel van 6 cm makkelijker en soepeler als een bureaustoel wiel van 5 cm. Andere wiel maten en diameters zijn zeker wel mogelijk.

Los bureaustoel wiel

Ieder wiel is los verkrijgbaar. Deze wielen zijn in de losse verkoop ook als universeel bureustoelwiel te verkrijgen.

Wiel set voor bureaustoel

Een set is te verkrijgen door er 5 te bestellen. Deze worden dan als een set verpakt en bij u thuis bezorgd.

Type wielen

Verschillende wiel typen zijn er als volgt:
 • Geremd
 • Ongeremd
 • Blokkeer

De meest voorkomende en standaard universele bureaustoel wielen zijn de ongeremde wieltjes. Deze rollen onder iedere omstandigheid en zijn vaak van rubber of pu.

Daarnaast zijn er zo genoemde blokkeer, belast of onbelast geremde wielen en kennen we nog benamingen als zelf remmende wielen. Het principe is simpel. Bij een onbelast rem activeert de stoel de remmen zodra er niemand op de stoel zit.

Stapt iemand af dan blokkeert het geheel. Bij een belast rem blokkeren de wielen zodra er iemand op de bureaustoel plaatsneemt. 

Veel voorkomende problemen (en de oplossing) 

Mijn wielen glijden
Mijn bureaustoel glijdt over een harde vloer als parket of laminaat? Oorzaak, er zijn harde wielen gebruikt of de kwaliteit van het zachte loopvlak is zeer slecht. In enkele gevallen is een bureaustoelmat de oorzaak. Oplossing, vervang de wielen of de mat.

Bureaustoel wielen rollen niet
Mijn wielen rollen niet? Oorzaken, wiel is volgelopen met vuil en stof of het asje is gebroken. Oplossing, maak de wielen schoon of vervangen.

De wieltjes draaien niet
Mijn bureaustoel wiel draait niet? De stift is vol gelopen met stof en vuil of inwendig is een breuk opgetreden. Soms zit de stift niet vergenoeg in het wieltje. Oplossing vervang het bureaustoelwiel of verwijder het vuil. Zit de stift niet ver genoeg erin? Druk deze dan hard aan.

Bureaustoel maakt veel geluid
Het rijden met de stoel maakt veel geluid. Oorzaak, verkeerd wiel of loopvlak versleten. Oplossing, vervang de wielen.

Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben als hoe bestel ik bureaustoel wielen of wat is het beste wiel voor mijn bureaustoel? Stel ze in het reactieveld of vraag onze product specialisten.

Vragen of advies?

advies wielen kantoorstoelen

Meer informatie of hulp over dit wiel:

Wielen met stift 11 mm: stoelwielen met stift 11 mm
Wiel onderhoud: onderhoud zwenkwielen
Wiel bureaustoel vervangen: hoe bureaustoelwiel vervangen

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Stel ze in het reactieveld of aan onze productspecialisten. Veel aan dit artikel gehad? Delen wordt gewaardeerd.

 
      04-01-2018 21:11     Reacties ( 6 )
Reacties (6)
 Zwenkwielen.net -  08-12-2019

@Els Dit kan. In principe kunnen alle wielen met 10mm stift gebruikt worden. De lengte is in dit geval niet van belang. Goedkoop is met wieltjes wel vaak duurkoop en veel ergernis. Is voor een oude stoel een meubelviltje geen oplossing? Groeten Zwenkwielen.net

 Zwenkwielen.net -  08-12-2019

@Rob Vaak kunnen onder chesterfield stoelen zwenkwielen met plaat gebruikt worden. Kan dit niet dan is een inzetplug of een rampamoer altijd mogelijk. Groeten Zwenkwielen.net

 Els Jansen -  22-11-2019

Ik heb stiften van 10 x 34 mm. Kan ik nieuwe wielen op de oude stiften zetten? Ik wil wielen voor een harde vloer maar vind alleen dure wielen hiervoor. En het is een oude stoel.

 Rob -  27-10-2019

Bij mijn Chesterfield bureaustoel is de bus waar de stift in vastklikt kapot en die heb ik inmiddels verwijderd, wat ik dus zoek is wielen compleet met de bussen! Zijn die er ook?

 Marijke van Zwenkwielen.net -  18-08-2018

@Dini Harde wielen op een houtenvloer rollen vaak niet en maken veel geluid. Vaak zijn ze ook uit een kunststof geheel.

 Dini -  04-08-2018

Ik heb twee bureaustoelen die ik op een houten vloer wil gaan gebruiken. Hoe kan ik zien of er geschikte wielen onder zitten, zodat ik weet of ik ze moet vervangen of niet?

betaalmogelijkheden
 • Professionele kwaliteit, jarenlang rolcomfort
 • Minimaal 2 jaar garantie
 • Gratis bij u bezorgd v.a. 50.- anders 5.99
 • 60 dagen bedenktijd, ook zakelijk
 • Niet goed? Geld terug!
Spacer