Home -

Welke wielen plaatsen onder uw flightcase & tips

Flightcase wielen

Het gewicht van een flightcase kan flink oplopen, waardoor het transport lastig en zwaar kan zijn. Het plaatsen van wielen onder de flightcase kan een goede oplossing zijn. Goede combinaties van flightcase wielen zijn bokwielen en zwenkwielen met of zonder rem of hier een combinatie ervan. Een combinatie van bok- en zwenkwielen kan een goede keus zijn als de flightcase bij het inladen gekanteld moet worden. De ruimte blijft dan beter benut.Montage

Tip 1: monteer de wielen niet rechtstreeks onder de flightcase, maar monteer ze op een wielplaat. Het gebruik van een wielplaat is niet alleen praktischer, maar het zorgt tevens voor stabiliteit en sterkte.

Tip 2: Let er bij het monteren op dat de wielen zoveel mogelijk naar buiten worden geplaatst, dit verhoogt de stabiliteit. Als de flightcase vaak gekanteld moet worden, is het juist zaak om de wielen niet té ver naar buiten te plaatsen. 

Tip 3: zorg er bij het plaatsen van de wielen voor dat het remmechanisme makkelijk met de voet te bedienen is. Plaats de wielen dus dichtbij ten minste één zijde van de flightcase. Hebben de wielen geen remmechanisme? Plaats ze dan symmetrisch.

Dolly

Wielen nemen ook ruimte in. Standaard flightcase wielen hebben een diameter van 8, 10 of 12,5 cm. Inclusief de wielplaat en het zwenkmechanisme zal de flightcase zo’n 15 centimeter hoger worden. Neemt de flightcase hierdoor teveel ruimte in, dan is het een overweging waard om gebruik te maken van een dolly, oftewel een losse plank met vier wielen eronder. 

Vragen of meer informatie nodig over wielen voor flightcases? Vraag onze productspecialisten vrijblijvend

      03-12-2018 13:37     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

betaalmogelijkheden
  • Professionele kwaliteit, jarenlang rolcomfort
  • Altijd minimaal 2 jaar garantie
  • Gratis bij u bezorgd v.a. 50.- anders 5.99
  • 60 dagen bedenktijd, ook zakelijk
  • Niet goed? Geld terug
Spacer
Wij maken gebruik van cookies, we slaan geen persoonlijke gegevens op.