Home -

Wielen voor steekwagens

Wielen voor steekwagens

Geschikte wielen voor onder een steekwagen 

Check ons assortiment steekwagen wielen (lucht en anti lek)

Naarmate u uw steekwagen een langere tijd gebruikt heeft, kan er slijtage ontstaan op de wielen van een steekwagen. Om te voorkomen dat u een volledig nieuwe steekwagen moet bestellen, kan het verstandig zijn om enkel het versleten wiel te vervangen. Een steek wagentje kan ook een duveltje of pierewiet genoemd worden, deze benaming zien we terug in de zuidelijke delen van Nederland en Belgie. 

Vervangen lijkt vaak echter eenvoudiger, dan dat dit in de praktijk is. Zo is het van groot belang dat het nieuwe wiel gelijk is aan het wiel wat momenteel onder uw steekwagen zit. Een verschil in hoogte zal het bijvoorbeeld erg lastig maken om de steekwagen te verrijden. Tevens moet de asmaat overeen komen. Deze meet u het meest precies na met een schuifmaat. 

Daarbij wilt u grote lasten met de steekwagen kunnen vervoeren, zonder dat uw banden knappen of de wagen u in de steek laat. Onderhoud kan de levensduur van de wielen verlengen. In dit artikel leest u daar meer over. In dit artikel vertellen we u hier meer over! 

Noodzaak van het vervangen van wielen onder uw steekwagenanti lek steekwagen wiel

Voordat u naar nieuwe wielen voor onder uw steekwagen kijkt, is het belangrijk om bij uzelf na te gaan of uw wielen echt aan vervanging toe zijn. Andersom kan het verstandig zijn om het controleren van de wielen onder uw steekwagen alvast in de agenda te zetten, om te voorkomen dat u dit vergeet.

Wij raden u aan de banden van uw wielen onder de steekwagen zeker eens per half jaar te controleren op slijtage. 

Wanneer u vastgesteld heeft dat de wielen onder uw steekwagen vervangen moeten worden, kunt u op zoek gaan naar geschikte modellen. In ons assortiment bieden wij voor een groot aantal soorten steekwagens een geschikt wiel. Houd er rekening mee dat er een aantal verschillen tussen de wielen kunnen zitten. 

Een van deze verschillen zit in de kwaliteit van de wielen. Des te hoger de kwaliteit van een steekwagenwiel is, des te langer kunt u deze blijven gebruiken en des te beter is het wiel bestand tegen een grote belasting.

Daarbij bieden wij luchtbanden, massieve anti-lekbanden, banden voor binnen, banden voor buiten, enzovoorts. Afhankelijk van uw gebruik van de steekwagen kunt u een geschikt type wiel zoeken. 

Geschikte lager voor uw steekwagenwiel 

Ook de lage van de steekwagenwielen kan verschillende per wielsoort. Het is niet altijd even gemakkelijk om te bepalen welke lager het beste bij uw wiel of band past. U heeft hierbij de keuze tussen een rol- en glijlager.

De keuze die u maakt is zeer bepalend voor de prestaties en maximale belasting van uw steekwagen. U wilt er immers van verzekerd zijn dat u de steekwagen op verschillende ondergronden kunt gebruiken. 

De glijlager heeft als voornaamste voordeel dat in het geval van slijtage alleen de lager vervangen hoeft te worden. Bij een rollager profiteert u echter van een grotere maximale belasting. Houd er rekening mee dat u een rollager zeer regelmatig van smeermiddel moet voorzien, om een snelle slijtage aan de lagers tegen te gaan. 

Naast steekwagens kan het lonend zijn om te kijken naar andere transport oplossingen. Zo hebben wij voor een aantal bedrijven veel gemak gecreerd door over te stappen naar transportrollers. Dit is erg afhankelijk van uw situatie binnen uw bedrijf. 

Advies over geschikte steekwagenwielen

Vindt u het lastig om een goede keuze te maken? Laat u adviseren door onze specialisten! Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u van passend advies kunnen voorzien over de mogelijkheden die u heeft. 

Meer informatie

Vragen over wielen voor intern transport?

steekwagen wiel kopen
 

      05-01-2015 14:40     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

betaalmogelijkheden
  • Professionele kwaliteit, jarenlang rolcomfort
  • Minimaal 2 jaar garantie
  • Gratis bij u bezorgd v.a. 50.- anders 5.99
  • 60 dagen bedenktijd, ook zakelijk
  • Niet goed? Geld terug!