Home -

Zwenkwielen en bokwielen voor bloembakken of plantenbakken

Nu het voorjaar is aangebroken en de zomer voor de deur staat kunnen alle planten en bloembakken weer naar buiten en vol gepoot worden met de mooiste planten en bloemen. Heerlijk dat gevoel, de bloemtjes buiten zetten... Bloembakken verplaatsen wil vaak erg tegenvallen, maar in dit artikel de oplossing voor het makkelijk en ergonomisch verplaatsen van bloembakken. (Zwenk) wielen eronder en alles loopt op rolletjes.

Voor oplossingen met plantenbakken in huis kunt u gebruik maken van meubelwieltjes

Lees ook top 10 zwenkwielen onder bloembakken

Zwenkwielen voor bloembakken

Een zwenkwiel welke geschikt is voor een bloembak moet wel een aantal belangrijke eigenschappen hebben. Daarbij is er een degelijk verschil voor planten en bloembakken die vaak verplaatst worden of de bakken die amper van plek verzet worden. Waarom? Dat leest u onder deze afbeelding

wielen onder bloembak maken

Welke soorten wielen onder bloem en plantenbakken

De belangrijkste schakel in de wielen is het draagvermogen. Een bloembak met potgrond en het nodige water weegt al snel een flink aantal kilo’s. Daarom moeten er zwenkwielen gebruikt worden met voldoende draagvermogen. Het volgende is een belangrijke tip. Heeft een wiel een draagvermogen per wiel van 50 kg dan kan er bij 4 wielen een belasting worden toegepast van 200 kg vanuit de plantenbak.

Een aantal gebruikers geeft de voorkeur aan zwenkwielen met een rubberband. Dit kan prima mits de plantenbakken regelmatig verplaatst worden. Dit omdat de kans bestaat dat er na een jaar geen beweging in het wiel, de rubberband “plat” kan worden.

Zwenk en bokwielen welke dit probleem niet hebben zijn de wielen met een polyurethane (PU), polyamide (PA), nylon en zeker ook een tpr loopvlak. Deze wielen zijn tevens streepvrij en zeer slijtvast.

Welke wiel bevestiging kan er onder een plantenbak

Bevestigingen voor zwenkwielen en bokwielen voor een bloembak zijn er doorgaans in de volgende opties, U kunt zelf een keuze maken uit welke u het meest geschikt vindt. Doorgaans is dit een plaat bevestiging, maar mocht u voor deze plaat te weinig ruimte hebben zijn wielen met boutgat een goede optie.

•    Plaat
•    Boutgat

Hieronder volgt een afbeelding van ieder type. Klikt u op de afbeelding dan wordt u automatisch doorgestuurd naar het wiel.

zwenkwiel plaat plantenbakken       zwenkwielen bloembakken boutgat

Wel of geen zwenkwielen met rem of bokwielen gebruiken

De meeste series wielen kennen 3 verschillende opties.

1.    Zwenkwiel
2.    Zwenkwiel met rem
3.    Bokwiel

Een zwenkwiel kan 360 graden draaien. Zie ook: wat zijn zwenkwielen Een zwenkwiel met rem ook maar kent een rem op het wiel en draaikrans. Een bokwiel kan alleen in een richting voortbewegen. Zie ook: wat zijn bokwielen Hieronder ziet u afbeeldingen van de verschillende wielen. 

wiel voor plantenbakken. Zwenkwiel bokwiel zwenkwiel met rem

De keuze is deels door u eigen voorkeur te bepalen. Wel is het raadzaam om 2 wielen met rem te gebruiken onder uw bloem of plantenbakken. Dit is iets duurder in aanschaf, maar geeft het voordeel een volledige stilstand te garanderen. 

4 zwenkwielen (geremd)

Onder bloembakken kunt u de keuze maken door 4 zwenkwielen of 4 zwenkwielen met rem te gebruiken. Dit kan ook met 2 om 2. Deze stuurt en rijdt dan als de welbekende winkelkar. Wendbaar en eenvoudig te plaatsen, maar kan ook meer zijn eigen weg kiezen.

2 bokwielen en 2 zwenkwielen (met rem)

Kiest u voor 2 zwenkwielen en 2 bokwielen of 2 x een zwenkwiel met rem en 2 x een bokwiel dan zal het sturen iets minder haaks gaan, maar kent het voordeel bij stilstand weer een grote optie. Een bokwiel onder een plantenbak loopt nooit opzij. Tevens is de rijrichting stabieler en makkelijker in een lijn te houden.

wielen voor bloem en plantenbakken buiten

Extra tips over wielen voor buiten

Hoe groter het diameter van het zwenkwiel, hoe makkelijker het rolt.

Moet u perse RVS buiten gebruiken? Nee, al onze wielen zijn gegalvaniseerd en kunnen prima een aantal keren nat worden. In een constante vochtige omgeving zijn rvs wielen aan te raden.

Ik wil kleine wieltjes onder mijn bloembak? Dat kan. Mits het draagvermogen het toelaat. Bedenk wel, hoe groter het wiel, hoe makkelijker het rolt. Ook bij grote afstanden zijn kleine wieltjes niet aan te raden. Bekijk klein zwenkwieltje met hoog draagvermogen

Plaatbevestiging is het meest eenvoudig en snel te monteren, weinig ruimte voor een bevestiging? Gebruik dan een wiel met boutgat/centraal gat.

Het totale aanbod zwenk en transportwielen? Bekijk alle wielen

Advies nodig? Onze productspecialisten helpen u graag.
 
      29-04-2018 15:54     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

betaalmogelijkheden
  • Professionele kwaliteit, jarenlang rolcomfort
  • Altijd minimaal 2 jaar garantie
  • Gratis bij u bezorgd v.a. 50.- anders 5.99
  • 60 dagen bedenktijd, ook zakelijk
Spacer