Home -

Zwenkwielen voor eetkamerstoelen

Zwenkwielen voor eetkamerstoelen

Stoel-wielen.jpg

Het zal je maar gebeuren. Heb je de vorige avond bezoek gehad en gezellig getafeld, staan 's morgens de krassen in je parketvloer. "Die wieltjes die ik had gekocht waren inderdaad goedkoop, maar ik dacht dat het geen kwaad kon." Het zal niet de eerste keer zijn. Te vaak zien we het gebeuren, zeggen we van Zwenkwielen.net.

Wielen voor stoelen vloerbedekking


zwenkwielen voor eetkamerstoelen
Klik op de foto voor alle stoelwielen voor vloerbedekking

Wiel voor stoel voor kwetsbare vloeren als parket, zeil, laminaat

zwenkwiel voor eetkamerstoel
Klik op de foto voor alle eetkamerstoelwielen op kwetsbare vloeren

Beschadigingen aan de vloer mogen eigenlijk niet kunnen. Daarvoor is het aanbod van kwalitatief hoogwaardige zwenkwielen te groot. Maar de consument bespaart graag op dit soort uitgaven. Dan kan een kras op je dure parketvloer het vervelende gevolg zijn.  

Los van de technische voorwaarden waaraan zwenkwieltjes voor eetkamerstoelen moeten voldoen, heeft de klant ook zijn of haar eigen wensen. Een koper kijkt naar zijn persoonlijke situatie en maakt aan de hand daarvan zijn of haar keuze. Wat zijn doorgaans de voorwaarden die voor de klant van belang zijn?
 
1. De stoelen moeten gemakkelijk te verplaatsen zijn.
2. De wieltjes mogen de vloer niet beschadigen.
3. De wieltjes moeten eenvoudig te monteren zijn.
4. Het moet de piekbelasting kunnen dragen.

Welk wiel op welk vloeroppervlak? Kies wel voor kwaliteit!

Uiteindelijk wil elke koper het liefst een zwenkwiel aanschaffen van hoge kwaliteit. Geen ergernis en geen wieltjes die je na een half jaar dient te vervangen. Wil men hierin de juiste keuze maken, dan moet men de soort ondergrond meenemen in de overwegingen tijdens de aankoop.

wielen voor stoelen

De keuze voor een zwenkwiel wordt voornamelijk gemaakt aan de hand van de oppervlakte waarop de eetkamerstoel staat. Welke vloer heeft men liggen in de huiskamer en welke stoel en/of zwenkwiel past daar het beste bij? Dat is de centrale vraag. Hierin maken we een onderscheid tussen enerzijds vloerbedekking en tapijt en anderzijds de harde ondergrond zoals laminaat, zeil, pvc en parket.

Zwenkwielen.net heeft alvast een keuze gemaakt voor de koper die als ondergrond beschikt over vloerbedekking of tapijt. Het is een selectie gemaakt door professionals en gebaseerd op kwaliteit en gebruiksgemak, en is terug te vinden via de link Meubelwiel vloerbedekking. Als u op zoek bent naar een geschikt zwenkwiel voor een andere ondergrond, neem dan eens een kijkje op Wielen voor harde en andere vloeren.

U treft daar zwenkwielen voor alle vloeren met een harde ondergrond. Het zal u niet verbazen dat een laminaatvloer een ander zwenkwiel behoeft dan bijvoorbeeld een natuurstenen vloer.

Dubbelrol voor een zwenkwiel

Het leek een eenvoudige zet. En dat is het eigenlijk ook. In de recente geschiedenis is een kenner van zwenkwielen op het idee gekomen een eetkamerstoel het dubbele aantal zwenkwielen te geven. Niet 8 stuks afzonderlijk natuurlijk, maar 2 x 4.

Waarom eigenlijk, zou je je af kunnen vragen. Los van het gegeven dat de belasting van de stoel logischerwijs tweemaal zo zwaar is, blijkt de aandrijving met twee wielen veel soepeler te verlopen. Mocht u als particulier of ondernemer hieraan veel waarde hechten, kijk op de site dubbelrol meubelwielen en neem dit aspect zeker mee in uw overwegingen.

Dubbelrol wielen voor stoelen... 

dubbelwiel meubelwielen
Klik op de foto voor alle dubbelrol stoelwielen 

Vragen of advies over wielen voor eetkamerstoelen?

eetkamerstoel wielen kopen advies

      05-01-2015 14:42     Reacties ( 48 )

Reacties (48)
 Paul 14-06-19 -  14-06-2019

Hallo bestaan er ook pluggen van 17 mm voor stalen schuine stoelpoten zodat de wielen toch recht onder de poten komen

 Zwenkwielen.net -  03-11-2018

@freek Bekijk hiervoor onze https://www.zwenkwielen.net/bureaustoel-wielen Doorgaans kun je hiervoor stift 11 mm aanhouden voor het vervangen. Alleen goed opletten dat u wielen kiest voor de juiste vloer. Martijn van Zwenkwielen.net

 Freek -  03-11-2018

Kunnen deze wielen ook gebruikt worden onder kantoorstoelen van de Ikea? Hier krijg ik alleen wielen die remmen als ik erop zit.

 marian -  11-10-2018

Welke zwenkwieltjes heb ik nodig voor de Riva eetkamerstoelen van Goossens meubelen voor een tegelvloer met vrij diepe voeg?

 Zwenkwielen.net -  26-09-2018

Binnenkort krijgen we nu serie wielen binnen met een diameter van 75 mm

 Sander Phoele -  24-09-2018

Ik zoek wat een aantal wat hoger wielen voor stoelen. Tussen de 6 a 9 cm

 Miranda Dreher -  19-09-2018

We hebben stoelen met M8 wieltjes die we willen vervangen voor nieuwe. Kunnen we ook wat verschillende types komen bekijken? We twijfelen over de kleur namelijk.

 Zwenkwielen.net -  05-09-2018

Hierin hebben we 2 opties. Het wiel gaat op de rem, zodra je op de stoel gaat zitten (belast geremd). Ze zijn verkrijgbaar als onbelast geremd. Zodra je opstaat, gaat het wiel op de rem. De bovenstaande wielen zijn alleen verkrijgbaar als dubbelrol en diameter 50 mm. Uiteraard met verschillende bevestigingsopties. (M8, M10, stift 10 mm, stift 11 mm en plaatbevestiging)

 Anna van der Starre. -  05-09-2018

Graag zou de antwoorden kunnen lezen op de ingezonden vragen. Wij hebben de zelfde vraag m.b.t.tot het t makkelijk rollen van onze eetkamer stoelen. Je zit niet rustig op je stoel.Is er een wieltje met remwerking verkrijgbaar?

 B Vijge -  03-09-2018

Ik heb een antieke bureaustoel met koperen zwenkwielen gekocht. De vloer wordt hierdoor beschadigd hebben jullie een alternatief?

 Dick Klein -  03-09-2018

Goedemorgen. De dubbel-zwenkwielen van onze eetkamerstoelen rollen re gemakkelijk, de stoel vliegt te gemakkelijk door de hele kamer. Bestaan er ook vertragende oplossingen ?

 Aalt van Zwenkwielen.net -  18-08-2018

@Robbert Zitten in de stoelpoot al bevestigingsmogelijkheden voor de wielen? Bijvoorbeeld een schroefdraad?

 Robbert -  15-08-2018

Welke wielen kan ik gebruiken op zwart marmer oneffen natuursteen? De stoelpoten zijn vierkant.

 Sara -  03-07-2018

Ik wil graag wielen voor m'n stoelen, maar passen de wielen op alle soorten stoelen

 Martijn van Zwenkwielen.net -  20-06-2018

@Elcke De wielen die wij aanbieden met soft zijn streepvrije eetkamerstoel wielen. Mocht je toch twijfelen dan zou het streepvrije 42 mm soft wiel uitkomst bieden. Deze heeft net een lichter loopvlak om het wiel. Deze staat ook op onze homepage.

 Elcke -  19-06-2018

Welke wielen kan ik gebruiken voor eetkamerstoelen op een lichte kleur laminaat. Ik ben bang dat de donkere wielen gaan afgegeven. En kan ik ze zo vervangen of moeten er veel werkzaamheden gedaan worden? Ik heb een stift van 8 mm weet ik inmiddels van een andere zwenkwielen webwinkel

 Loes vd Heijden -  16-04-2018

Goedemiddag, Ik overweeg eetkamerstoelen met zwenkwieltjes te kopen. Maar onze travertinvloer (kalksteen) is heel erg kwetsbaar. Kan ik berhaupt stoelen met zwenkwieltjes nemen? Travertin is vele malen kwetsbaarder dan bijvoorbeeld laminaat. alvast bedankt!

 Zwenkwielen.net -  02-03-2018

@Jan-willem Wielen voor pvc vloeren hebben we. Stoelwielen voor PVC

 Zwenkwielen.net -  02-03-2018

@Moniek65 Hier is helaas geen oplossing voor. Het punt is inderdaad dat de wieltjes haaks op de vloer moeten staan.

 Moniek 65 -  01-03-2018

De achterste twee pootjes van de eetkamerstoel staan niet recht t.o.v de vloer. Zijn hier ook wieltjes {stift} voor te krijgen

 Jan-Willem -  11-11-2017

Hebben jullie zwenkwielen voor een PVC vloer?

 Zwenkwielen.net -  08-11-2017

Hangt mede af van het materiaal van de poot. Staan de poten haaks op de vloer? De kleinste bevestigingsplaat welke we hebben is 28x28 mm

 B Stevens -  07-11-2017

de onderkant van de pootjes waar de pen van de wieltjes 2.5 x 2.5 cm is dit voldoende om te bevestigen ?

 Phcals -  18-10-2017

Ik had graag wielen voor eet kamerstoelen voor optapijt vloerbedekking wielen die er nu onder zitten rollen niet zijn te klein uit voering metdraad eind instoel poot gedraaid. U atvies en levering hoef geen rem meschien grotere wielen?????

 Derk -  15-10-2017

Gezien, eetkamerstoelen met zwenkwielen, als je op deze stoel gaat zitten gaan deze automatisch op de rem ga je er weer al kun je de stoelen wegrollen heeft U deze zwenkwielen ??

 Zwenkwielen.net -  30-09-2017

Bij vloersoort kunt u kiezen voor pvc vloer. Dan krijgt u de juiste wielen te zien welke u zou kunnen gaan gebruiken.

 Bas van Klooster -  30-09-2017

hallo: welk soort wiel heb ik nodig voor mijn eetkamerstoelen en pvc vloer

 Zwenkwielen.net -  20-08-2017

@hillie Zit hier al een bevestiging in?

 Hillie harmsen -  19-08-2017

Ik zoek wieltjes voor eetkamerstoelen het zijn RvS vierkant poten 1 cm breed en 1 cm lang

 Zwenkwielen.net -  19-08-2017

@Sandra Ik kan je dit wiel aanraden. www.zwenkwielen.net/meubelwiel-dubbel-zwart-soft-42-mm Onderaan bij relevante artikelen zie je ook nog dezelfde wielen met andere bevestigingen. Je moet dan wel eenmaal opzij klikken.

 Sandra -  19-08-2017

Wij hebben een natuurstene vloer. Welke wieltjes kunnen we het beste gebruiken? Tot nu toe krijgen we alleen maar krassen

 Zwenkwielen.net -  10-04-2017

Wielen voor buiten vind u hier: https://www.zwenkwielen.net/zwenkwielen-wielen-voor-buiten Naast een wiel met bout zou een wiel met boutgat ook kunnen. Als de stelschroef smal genoeg is zou u met deze het wiel nog vast kunnen zetten. Met vriendelijke groet, Martijn van de Beek van Zwenkwielen.net

 Ilona -  09-04-2017

Hoi Ik heb een buiten eettafel die ik verrijdbaar wil maken. Nu zitten er steldoppen in en ik dacht in plaats daarvan dus wieltjes erin te schroeven. Ik heb dus een wiel met een schroef draad nodig. Is dit mogelijk denk je en welke heb ik dan nodig. Er moet ook wel een rem op zitten

 R. Weber -  14-01-2017

Goedemiddag, Ik heb vier eetkamerstoelen met poten van holle buizen. Daar wil ik graag wieltjes onder. Hoe pak ik dat aan?

 C.Tops -  23-11-2016

Hallo ik heb 4 eetkamerstoelen waar ik graag zwenkwieltjes onder wil hebben . Ze moeten geschikt zijn voor laminaat . Maar mijn probleem is dat het 20mm stalen poten zijn (uitwendig). Heeft u daar een oplossing voor ? Ik hoor graag van u . Gr C.Tops---------06-22541841

  Zwenkwielen.net klantenservice -  11-11-2016

@MS Mijn excuses. Uw reactie is mij ontschoten. Maar alle wielen met een soft loopvlak kunnen gebruikt worden. Mijn voorkeur heeft wel een iets groter diameter. Vanaf 42 mm moet probleemloos gebruikt kunnen worden.

 Zwenkwielen.net klantenservice -  11-11-2016

Om er wielen onder te maken zijn er verschillende opties. Een oplossing die bijna altijd werkt is het volgende: Wiel met inzet adapter Wel is het belangrijk dat de wielen haaks op de vloer staan.

 Mike janssen -  10-11-2016

Onder onze eettafelstowlem zitten momenteel geen wielen maat we zouden dit wek graag willen. Is dit mogelijk? We hebben ronde stalen poten (4).de diameter weet ik zo even niet. Mvg

 M.S. -  24-10-2016

We zoeken wielen voor zacht marmer... Heeft u opties?

 Zwenkwielen.net -  03-10-2016

De maat van 6 mm hebben we niet. Wel de maat van 8 mm.

 Ton -  01-10-2016

Ik zoek wieltjes voor eetkamerstoelen, de stift is 6 mm. Deze kan ik echter niet vinden.? Zijn deze er soms niet?

 Zwenkwielen.net -  09-06-2016

De volgende link kunt u in uw browser plakken. U komt dan uit bij de wielen die geschikt zijn voor eetkamerstoelen en parket. http://www.zwenkwielen.net/stoelwielen-zwenkwielen-stoelen-eetkamerstoelen-wiel#filter:9e8ff898df5a8f2a4d70e1ec0ba09067 Wellicht is het verstandig om een wiel te nemen inclusief plug. Dan weet je zeker dat het past. Voor dit soort wielen is helaas geen standaard maatvoering!

 Verhulst -  09-06-2016

Ik zoek nieuwe wielen voor mijn eetkamerstoelen. Ik heb een natuurstenenvloer die vaal wordt van de reeds aanwezige wielen. Als je de bestaande wielen eraf haalt heb je een stalen pen van 8 mm (met een inkeping) en een hoogte van ca. 28 mm. Hebben jullie hier wielen voor ?

 Zwenkwielen.net -  31-12-2015

De volgende link kunt u in uw browser plakken. U komt dan uit bij de wielen die geschikt zijn voor eetkamerstoelen en parket. http://www.zwenkwielen.net/stoelwielen-zwenkwielen-stoelen-eetkamerstoelen-wiel#filter:d2c3774c7b5bc4cab253aedda37176c8

 Harmenwil@live.nl -  27-11-2015

ik zoek wieltjes voor mijn eetkamer stoeltjes die rijden op het parket

 jgm sprang@kpnmail.nl -  03-11-2015

we hebben 6 stoelen met vaste doppen eronder deze wil ik graag vervangen door zwenkwieltjes van rubber voor onze parket vloer,de stoelpoten zijn van rvs buisvorm binnenwerks 15.2 en buitenwerks 19 kunt u me verder helpen . gegroet. j.sprang

 Zwenkwielen.net -  13-10-2015

@ Mariejo Janssen Bedankt voor uw reactie! U kunt hierbij een kwetsbare vloer aanhouden. Met vriendelijke groet, Martijn van Zwenkwielen.net

 Mariejo Janssen -  13-10-2015

Geachte welke wielen kan ik het beste kopen voor op een marmeren vloer? Gegroet MJ

betaalmogelijkheden
  • Professionele kwaliteit, jarenlang rolcomfort
  • Minimaal 2 jaar garantie
  • Gratis bij u bezorgd v.a. 50.- anders 5.99
  • 60 dagen bedenktijd, ook zakelijk
  • Niet goed? Geld terug!