warning

Onze vakantie is van 02-08-2021 tot 23-08-2021. Bestellen is wel mogelijk.

Home -

Richtlijnen voor het kiezen van het perfecte zwenkwiel

Richtlijnen voor het kiezen van het perfecte zwenkwiel Er zijn vier kernwaarden, die essentieel zijn voor het kiezen van het perfecte wiel:

1.    De omgeving
2.    De vloer
3.    Het draagvermogen
4.    Het gebruik

Vanuit deze waarden kunt u uw zwenkwielen kiezen.

Hieronder een video van een wiel, dat vaak gekozen wordt om het uiterlijk maar weinig rolcomfort kent. Desalniettemin hebben veel mensen voorkeur voor dit wiel vanuit het visuele aspect.

Richtlijnen voor het kiezen van het perfecte wiel

De omgeving

In een omgeving waar statische lading en geleiding niet gewenst is (laboratoria, elektronicabranche, ziekenhuizen) zijn antistatische- of elektrisch geleidende wielen essentieel.

Op permanent natte vloeren of omgevingen waar schoonmaakmiddelen of zuren gebruikt worden adviseren wij te kiezen voor wielen met hechting en een kern van RVS wielen.

Voor alle andere omgevingen geldt dat alle wielen geschikt zijn (ook als de wielen af en toe nat worden).

soorten zwenkwielen kiezen

De vloer

Over het algemeen adviseren wij om voor harde vloeren harde wielen en voor zachte vloeren zachte wielen te gebruiken.

Kwetsbare vloeren zoals tegels en parket zijn gebaat bij elastische wielen van rubber. De grijze variant is streeploos, evenals onze wielen van TPR (Thermoplastisch Rubber) en van PU (polyurethaan). Deze wielen zijn ook geluidsarm.

Bij oneffen vloeren raden wij een hogere draagkracht in combinatie met een hogere diameter van het wiel aan. Een andere oplossing is het gebruik van een wiel met een luchtband (ook geschikt voor buiten).

Een zwaarder wiel met een zwaardere zwenk- of bokgaffel dan het draagvermogen vereist, geeft meer comfort bij ondergronden die veel trillingen geven.

Ook binnen kantoren worden veel zwenkwielen gebruikt. Het is van essentieel belang om ergonomisch te werken en het juiste wiel kiezen helpt daarbij. In onze blog Bureaustoel wielen, welke? leest u daar meer over. 

Het draagvermogen

Om het draagvermogen van de wielen te bepalen moeten gewicht en lading van kar, stoel of meubel bij elkaar opgeteld worden. Deel dit gewicht door het aantal wielen en u weet het draagvermogen per wiel.

Houd er rekening mee dat de wielen apart belast worden als er gereden wordt over bijvoorbeeld een drempel. Kies daarom altijd voor een iets hoger draagvermogen per wiel dan dat er uit er berekening komt.

zwenkwielen

Het gebruik van het wiel

Wielen met een harder oppervlak zijn ideaal voor objecten die niet vaak verplaatst worden. Bij gebruik van wielen gemaakt van zachtere materialen kan bij incidenteel gebruik het loopvlak namelijk afvlakken. 

Meer informatie over zwenkwielen kiezen

Meer info nodig omtrent de keuze van uw wiel? Vraag onze productspecialisten om vrijblijvend advies
      28-05-2019 19:16     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

betaalmogelijkheden
  • Professionele kwaliteit, jarenlang rolcomfort
  • Altijd minimaal 2 jaar garantie
  • Gratis bij u bezorgd v.a. 50.- anders 5.99
  • 60 dagen bedenktijd, ook zakelijk
  • Niet goed? Geld terug
Spacer
Wij maken gebruik van cookies, we slaan geen persoonlijke gegevens op.