warning

U kunt bestellen, ondanks onze vakantie Maar let op! Levering v.a. 26-08-2020. Klantenservice gesloten tot 27-08-2020. Meer informatie: klik hier

Home -

Wat zijn rampamoeren

rampamoeren

Wat is een rampamoer?

Een rampamoer, anders bekend als inschroefmoer kent een handige oplossing om in hout en soms andere materialen een bevestigingsmogelijkheid te maken.

Deze rampamoer is rond en hol van binnen en kent een schroefdraad zowel aan de binnen- als buitenkant. Door een inkeping aan het kopeind kan de rampa of inschroefmoer gemonteerd worden met een schroevendraaier of een inbussleutel.

Bekijk hier onze rampamoeren

Aan de buitenkant kent de rampamoer een scherp en grof schroefdraad (spoed) welke zich stevig in het hout verbind. Het schroefdraad aan de binnenzijde is metrisch en kent de aanduiding M. Dit vertaald zich door na montage een bevestiging gecreëerd te hebben voor bijvoorbeeld M8 of M10 (ISO)

Montage rampamoerenNa het uitboren van het materiaal kan de moer gemonteerd worden. Aan het uiteinde bevindt zich meestal een snee, waarmee er met een platte schroeverdraaier gedraaid kan worden. Uit onze ervaring blijkt dat vooral bij wat hardere houtsoorten dit geen goede oplossing is, en de moer slecht en moeilijk in het hout komt.

rampamoer m10

Daarom verkiezen wij de variant met een zeskantige uitsparing welke het mogelijk maakt om met een inbussleutel de rampamoeren in het hout te draaien. Hierdoor kan er meer druk gezet worden en kan de moer zonder beschadiging in de inkeping geplaatst worden.

Doel van een rampa- of inschroefmoer

De inschroefmoeren kunnen gebruikt worden voor de montage van bijvoorbeeld stoelwielen en meubelwieltjes met een schroefdraad. Zo kan een wieltje met bout gemonteerd onder een meubel of stoel. Daarbij blijft de rampamoer verborgen uit het zicht.

Hiermee wordt er eerst een gat voorgeboord in het meubel. Daarna kan de moer met een inbussleutel in het hout worden gedraaid. Hierna kan bijvoorbeeld een stoelwieltje met M10 bout of een meubelwieltje met bout M8 weer in de bout worden gedraaid. Dit kan noodzakelijk zijn voor het vervangen van zwenkwielen voor stoelen.

Verschillende moeren

Naast het verschil in uitsparingen als een snee of insteek voor inbussleutels zijn er ook varianten voor verschillend materiaal. Zo zijn er rampamoeren welke geschikt zijn voor kunststof, steen of bijvoorbeeld ijzer. 

Ook kwalitatief is er onderscheid te maken. Er zijn veel goedkopere moeren welke vaak met een zachter metaal zijn ontwikkeld. Dit levert vaak bij de montage of bij langdurig gebruik problemen op. Onze voorkeur ligt bij hoogwaardig staal.

Tevens zijn er in de handel bijzondere metalen rampamoeren, zoals bijvoorbeeld rvs voor het gebruik in vochtige omstandigheden mogelijk te maken.

Advies

Meer informatie of hulp nodig met uw rampamoeren? Onze productspecialisten helpen u graag. Ga naar contact
      26-08-2018 21:01     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

betaalmogelijkheden
  • Professionele kwaliteit, jarenlang rolcomfort
  • Minimaal 2 jaar garantie
  • Gratis bij u bezorgd v.a. 50.- anders 5.99
  • 60 dagen bedenktijd, ook zakelijk
  • Niet goed? Geld terug!
Spacer
VAKANTIE ZWENKWIELEN.NET 2020

U kunt uw bestelling plaatsen!

Maar let op! Wij zijn met vakantie tot 27 augustus.


Bestellingen worden 26 en 27 augustus weer ingepakt en verzonden.

Tot 27 augustus klantenservice en webcare gesloten, niet bereikbaar. Klik op gelezen om verder te gaan.

Meer informatie: klik hier