Home -

5 x meubel zwenkwieltjes voor stoelen (streepvrij)

In deze blog aandacht voor de 5 beste meubel zwenkwieltjes voor stoelen. Allemaal streepvrij en vloer besparend. Dit zijn meubel zwenkwielen van hoge kwaliteit, voor jarenlang rolgemak. Onder deze 5 toppers, meer informatie over bestellen en de keuze van uw wieltjes.

1. Meubelwiel 42 mm dubbel soft bout M8 x 15 mm

Meubelwiel 40 mm soft bout M8 x 15 mm

Klik hier of op de afbeelding om naar het wiel te gaan


Streepvrij meubelwieltje ontwikkeld voor het gebruik onder stoelen en eetkamerstoelen. Van tegels tot laminaat binnen de toepassingen. Streepvrij en vloerbesparend. Ook verkrijgbaar met andere bevestigingen.

2. Meubelwiel 36 mm dubbelrol soft plaat 36 x 36 mm

stoelwieltje 35 mm

Klik hier of op de foto om naar dit wieltje te gaan

Ik denk het meest verkochte zwenkwieltje voor stoelen binnen Europa. Dit is niet voor niets. De kwaliteit is hoog en gegarandeerd een jarenlang rolcomfort. Streepvrij en eenvoudig te monteren. Ook verkrijgbaar met andere bevestigingen.

3. Meubelwiel 50 mm soft-rol stift 10 mm x 20 mm

stoelwiel stift 10 mm

Klik op de afbeelding of op de link om naar dit wiel stift 10 mm te gaan.

Deze soft rol is in verschillende bevestigingen voorradig. plaat, M8, M10 en stift 11 mm. Wiel met een hoog rolgemak en tevens geschikt voor bureaustoelen.

4. Meubelwiel 60 mm soft-rol plaat

meubel zwenkwieltje 60 mm

Klik hier of op de foto om naar het meubel zwenkwieltje 60 mm te gaan

Een iets hoger zwenkwiel voor meubels met een heerlijk rolgemak. Streepvrij en geluid reducerend. Wieltje op afbeelding is met een plaatje als bevestiging maar ook in diverse andere soorten verkrijgbaar.

5. Meubelwiel 50 mm soft kap plaatbevestiging

goedkoop meubelwieltje

Klik op de foto of hier op de link om naar dit voordelige meubelwiel toe te gaan.

Een meubelwieltje welke door grote inkoop er voordelig uitpakt. Streeploos en vol rolgemak meubels, stoelen en zelf bureaustoelen verplaatsen lukt met dit wiel. Ook in vele soorten bevestigingen verkrijgbaar.

Meer soorten wielen: Zwenkwieltjes | Meubelwieltjes | Zwenkwielen voor eetkamerstoelen

Meubel zwenkwieltjes

Meubel wieltjes zijn er in vele soorten en maten. Dit maakt de keuze tot het juiste wel een lastiger. Ook de vele verschillende soorten bevestigingen dragen daaraan bij.

Daarom hebben we deze blog geschreven om uw keuze te vereenvoudigen. Hierboven staan de 5 populairste meubelwielen voor stoelen. Deze zijn dan ook in iedere bevestiging verkrijgbaar.

Welk meubel zwenkwieltje voor uw stoel?

We beginnen met het vloersoort. Deze zijn opgedeeld in harde en zachte vloeren. De bovenstaande zwenkwieltjes zijn geschikt voor alle harde vloeren en zijn streepvrij. Tevens verzorgd de pu laag van het loopvlak voor een goede hechting en binding tussen wiel en vloer.

Het volgende punt is de bevestiging. Zo zijn er meubel zwenkwieltjes met stift en bout en zwenkwieltjes met een plaat. Het is van belang de bevestiging na te gaan op het gedeelte welke in de stoel gaat. Zit er schroefdraad aan dan is het doorgaan een wieltje M8 of wieltje M10 bout.

Is de stift glad dan dient deze opgemeten te worden in de breedte. Dit luistert nauw want meest voorkomende is 8 mm, 10 mm of 11 mm. Het meest precieze om dit te meten is met het gebruik van een schuifmaat.

Hoe bestel je meubelwieltjes voor stoelen?

Maak keuze in soft of harde wielen. Soft of zachte wielen voor kwetsbare vloeren, harde wielen voor tapijt en vloerbedekking. 

Achterhaal uw bevestiging. Meest voorkomende zijn meubel zwenkwieltjes voor stoelen met stift, bout of wieltjes met plaatbevestiging. Het belangrijkste is de verbinding van het wiel welke in de stoel gaat. Meet nauwkeurig, dit is precisie werk.
Makkelijk in onze wielen webwinkel bestellen? Bekijk hoe bestel ik wielen

Tips voor wieltjes voor eetkamerstoelen

meubel wieltjes
  • Meet nauwkeurig uw bevestiging op, het gedeelte wat in de stoel gaat. Vooral de maatvoering bij stiften en bouten gaat  om millimeters.
 
  • Hoe groter het stoelwiel, hoe makkelijker het rolt.
 
  • Meubel wieltjes zijn er in hard en soft. Soft is voor alle harde kwetsbare vloeren. Harde wielen voor tapijt en vloerbedekking.
 
  • Houdt de vloer schoon, dit voorkomt krassen.
 
  • Zorg bij montage dat de wieltjes haaks op de vloer staan, dit verhoogd het rolgemak en de levensduur.
 
Meer over stoelwielen monteren en zwenkwielen van stoelen vervangen

Advies of meer informatie over meubel zwenkwieltjes.

Mocht u na het lezen van deze blog nog vragen hebben, of u loopt vast in de keuze voor uw stoelen? Onze product specialisten helpen uw graag vrijblijvend. Ga hier naar advies en contact
      06-06-2018 10:49     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Martijn van Zwenkwielen.net -  09-09-2018

@wout Dit wiel is zeker geschikt op parketvloeren.

 Wout Plesier -  07-09-2018

Is het bovenste wiel met 1 in de titel ook geschikt voor parketvloeren?

betaalmogelijkheden
  • Professionele kwaliteit, jarenlang rolcomfort
  • Altijd minimaal 2 jaar garantie
  • Gratis bij u bezorgd v.a. 50.- anders 5.99
  • 60 dagen bedenktijd, ook zakelijk
  • Niet goed? Geld terug
Spacer
Wij maken gebruik van cookies, we slaan geen persoonlijke gegevens op.